spełniłem swą powinność
Stukające drzwi
Zwiń
X
-
Stukające drzwi
Od jakiegoś czasu denerwują mnie stukające drzwi na wybojach;/ .Nie jest to głośne stukanie,niestety już to zaczyna mnie denerwować :evil: .Czy może ma ktoś pomysł co może być tego przyczyna??Zawiasy są w dobrym stanie ,bez luzów ,dokręcone.Moją uwagę zwróciło że podczas zamykania drzwi lekko się unoszą na tym jakby pręcie w kształcie litery U w słupku.Może to jest powodem,ale czy jest regulacja dolnego zawiasu,bo górnego brak
-
-
tao1221, z tym unoszeniem to nie wiem, trzeba zobaczyć na żywo. Właśnie nie nasmarowane zamki stukają w zamkniętych drzwiach. Najpierw przesmaruj, a potem się zobaczy jak to nie pomoże.
Ja kupiłem biały smar w sprayu (na allegro dokładnie) i tym psikałem u siebie i pomogło.
Coś takiego np. http://moto.allegro.pl/item731405892..._promocja.htmlOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
A moze porownac na jakiej wysokosci jest gorna krawedz drzwi kierowcy (prawy gorny róg) w stosunku do drzwi tylnych? Mialem podobny problem. Na forum znalazlem kilka postow o opadnietych drzwiach i postanowilem sprawdzic u siebie. Roznica wynosila ok. 2mm. Pierwsze co zrobilem to uchylilem drzwi w czasie jazdy. Efekt byl taki, ze trzaskanie ustawalo. Pomoglo dosc proste ale drastyczne rozwiazanie. Przy uchylonych (nie otwartych) drzwiach, energiczne szarpniecie do gory za dolna ich krawedz. Wrocily na swoje miejsce. Regulacja najpierw uchwytu nie przyniosla oczekiwanego rezultatu. Problem opadnietych drzwi pozostal. Teraz musze jeszcze tylko ten uchwyt U na slupku wyregulowac.
Komentarz
-
Komentarz